Gökyüzünde Parlayan Yıldız: KUTUPYILDIZI

Bu dinamizm çok geçmeden Kutupyıldızı’nı Açe’ye taşıdı. 10 gönüllüden oluşan ekibimiz Açe’de her seviyede sağlık çalışmalarına imza attı.
"Müminler aynı vücudun organları gibidir. Biri rahatsız olunca diğeri haberdar olur." Hadisi Şerifi uyarınca Açe’de bir ilk yardım hastanesi tesis edildi. 35 yataklı, iki ambulanslı bu hastane orada çok yaralar sardı.
Müteakiben Pakistan Depremi, gönüllülerimizin yara sarmaya koştuğu ikinci yurt dışı adresi oldu. Mütaddit defalar gidilen Nijer’de yapılan sağlık çalışmalarıyla bir ülke halkının yıllardır birikmiş sağlık sorunları çözüldü.
Kutupyıldızı çok kısa bir süre içerisinde yurt içinde ve yurt dışında gördüğü her yarayı sarmak için hareket eden sosyal bir odak, sivil toplum semamızın parlayan yıldızı oldu.
Son durağımız büyük bir sel felaketinin yaşandığı Pakistan’dı. Derneğimiz, Pakistan’a doktorlardan oluşan tam üç heyet gönderdi.
Birleşmiş Milletler’in NGO Türkiye Cumhuriyeti devletinin yurt dışına yardım yapan önemli sağlık kuruluşları listesine giren Derneğimiz, kurulduğu günlerdeki aşk ve heyecanıyla çalışmalarına devam ediyor.
Sizlerin de bu gönül çalışmasına katkılarınızı bekliyor, sarılacak çok yara var diyoruz.