STK'lardan Aşı Açıklaması

STK'lardan Aşı Açıklaması

Derneğimizin de kurucularından olduğu TÜSEP Sağlık Platformu, corona virüs aşısı ile ilgili kamuoyuna bir basın açıklaması yapmıştır. Bu açıklamayı önemine binaen paylaşıyoruz.


KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Bilindiği üzere 2020 yılının Ocak ayında Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Yeni Koronavirüs Hastalığı (Covıd-19), kısa zamanda bütün dünyayı etkileyerek bir pandemi olarak dünya tarihindeki yerini almıştır.

Bu salgın münasebetiyle bugün itibariyle dünya çapında 210 milyon kişiye virüs bulaşmış, 4.4 milyon kişi de virüsten dolayı hayatını kaybetmiştir. Pandemi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkili olmuş, bugüne kadar ülkemizde 5.704.713 kişi virüsten etkilenmiş, 51.253 vatandaşımız vefat etmiştir.

Hastalıklardan ve belalardan korunmak ve bunun için gereken tedbirleri almak, köklü geleneklerimizde ve kadim medeniyetimizde var olan bir anlayıştır.

Pandeminin ülkemizi de etkisi altına almasının ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Bilim Kurulunca, pandeminin ilerleyen günlerinde bu hastalıktan korunmak için şimdilik tek çözüm olan aşı uygulaması bir tedbir olarak öngörülmüş, ülkemiz vatandaşlarına tavsiye edilmiş ve bu öneriler doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca aşı temin edilmesinden sonra aşı uygulamasına geçilmiştir.

Ülkemizde halen; 18 Yaş ve Üstü Nüfus aşılama oranları şu şekildedir:

1. Doz aşı olanların Türkiye Ortalaması: % 72.99 / 2.Doz aşı olanların Ortalaması: % 55.50

1., 2. ve 3. Doz aşı olanların Toplamı: 87.195.574

1. Doz aşı Uygulananların sayısı: 45.304.742 / 2.Doz aşı Uygulananların sayısı: 34.446.015*

Rakamlardan görüldüğü üzere ülkemizdeki aşılanma oranı toplumsal bağışıklık için yeterli olmayıp, yeterli toplumsal bağışıklık düzeyine ulaşılabilmesi için en azından 2.doz aşısını olan vatandaşların oranının %70'lere ulaşması gerekmektedir.

Ülkemizde sağlık alanında hizmet veren 36 sağlık STK’nın çatı kuruluşu olarak; pandeminin etkilerinden korunmak için, şimdilik tek çözüm olan aşılanmanın hastalıktan korunmada en önemli enstrüman olduğuna inanıyor, aşılanma konusunda milletimizi daha duyarlı davranmaya ve katkıya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

23.08.2021

*Rakamlar 20.8.2021 tarihine aittir.

Faaliyet Resimleri