Hastane Rehberi Projesi

Hastanelerin Halkla İlişkiler bölümünde yaşlı, hasta ve kimsesiz hastalara yardımcı olmak amacıyla, çalışma yeri ve usulleri hastane yönetimi tarafından belirlenen, beş adet sağlık gönüllüsü görevlendirildi.

Derneğin ilk projesi Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde gerçekleştirdiği ‘Hasta Rehberi’ çalışması oldu. Çalışma çerçevesinde Dr. Osman Ekinci’nin koordinatörlüğünde özel eğitim almış beş bayan rehber; hastane içinde yer ve yol arayan hastalara rehberlik ettiler.
Hastane yönetimi ve hastalar tarafından büyük bir memnunlukla karşılanan hasta rehberi çalışmamız basında da büyük yer buldu.
Amaç:
Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde her tahsil seviyesinden hastaya, hastane birimleri (klinikler, servisler, vezne, acil, röntgen vs) ile ilgili yol göstermek ve yön tarif etmek.
Yöntem:
Bu konuda eğitim almış, iletişim gücü yüksek beş genç bayanı bu amaçla Hastanenin belirli merkezlerinde görevlendirmek.
Şekil Şartı:
Hastane Rehberlerinin üzerlerinde Numune Hastanesine ve Kutupyıldızı Derneği’ne ait olduklarını gösteren bir kıyafet taşımaları.
İdari Şart:
Hastane Rehberleri, Hastane Başhekimliğinin bilgisi, bir doktorun kontrolü dahilinde hareket ederler.
Netice:
İlişikteki uygulamadan da anlaşılacağı üzere bu çalışma hastanenin imajına özel bir katkı sağlayacaktır.