Doğu Türkistanlıların Sağlığı İçin Mutabakat

Yaklaşık 20 yıldır sağlık alanında yurt içinde ve yurt dışında faaliyetler gösteren Kutup yıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği, Türkiye'de yaşayan ve çoğunluğu İstanbul'da ikamet eden Doğu Türkistanlı muhacirlerin sağlık sorunları konusunda da faaliyet gösterecek.

Türk asıllı İsveçli Bakan Mehmet Kaplan'ın başkanlığında yapılan görüşme sonucu, Merkezi İsveç'te bulunan ‘Muslim Aid’ isimli yardım kuruluşu ile işbirliği içerisinde Doğu Türkistanlı bayanların doğum ve kadın hastalıkları konusundaki ihtiyaçlarına yardımcı olunması konusunda mutabakata varıldı.

Yapılan mutabakata göre, Afiyet Hastanesi ile birlikte Kutupyıldızı Derneği koordinatörlüğünde Doğu Türkistanlı muhacirlere doğum ve kadın hastalıkları konusunda sağlık yardımı yapılacak.