Dernek Yönetiminden Mülteciler İçin Ziyaretler

21 Aralık günü İstanbul’da ikamet eden yaklaşık 70 bin Suriyeli mültecinin çeşitli sorunlarını masaya yatıran Kutup Yıldızı Dernek Yöneticileri, burada çıkan görüşler doğrultusunda yetkililer ile görüşmelere başladılar.

22 Ocak günü en çok Suriyeli mülteci barındıran Fatih İlçesi Sağlık Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin ile görüşen Kutup Yıldızı yöneticileri toplantıda çıkan sorunları Dr. Hacı Bayram Zengin’e ilettiler. Dr. Hacı Bayram Zengin’den mültecilerin sağlık sorunları konusunda bilgi alan Kutup Yıldızı yöneticileri birlikte çalışmalar yapmak üzere prensip kararına vardılar.

Bilahare İstanbul İl Sağlık Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ı makamında ziyaret eden Dernek yöneticileri burada Suriyeli mültecilerin eğitim sorunlarını Dr. Muammer Yıldız’a aktardılar.

Dr. Muammer Yıldız’dan Suriyeli mültecilere yapılan eğitim yardımlarını ve izlenmesi düşünülen eğitim politikalarını öğrenen dernek yöneticileri, ileride birlikte yapılacak çalışmaları planlayarak Yıldız’ın makamından ayrıldılar.