Derneğimizden Suriyeli Mültecilere Yardım

Derneğimizden Suriyeli Mültecilere Yardım

‘Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyası Türkiye'nin duyarlı tüm kesimlerini birleştirdi. Türkiyeli yardım kuruluşları, STK'lar, medya kuruluşları ve kanaat önderlerinin ortak imza verdiği kampanya kapsamında hazırlanan yardımlar bölgeye ulaştırılmaya devam ediliyor.

300 kadar sivil toplum kuruluşunun Suriye halkına yönelik düzenlediği yardım kampanyası kapsamında, Kutup Yıldızı Derneğimiz ve Ümraniye Hizmet Vakfı üyelerinin katkılarıyla hazırlanan 1 tır gıda, Battaniye ve tekstil ürünleri Suriye halkına ulaştırıldı.

Gönderilen yardım malzemeleri arasında Suriye halkının ihtiyacı olan kuru gıda, konserve, kahvaltılık, çocuk maması, çocuk-yetişkin kışlık kıyafetleri, battaniye ve ayakkabı gibi insani yardım malzemeleri savaş mağduru halka ulaştırıldı.

Yardımları Suriye halkı adına teslim alan Suriye vatandaşı Memduh Cuma ise, gelen yardımları genellikle Türkiye sınırı yakınlarındaki bölgelere ulaştırabildiklerini, rejimin kontrolündeki bölgelere de yardım göndermek istediklerini ancak buna imkan bulamadıklarını kaydetti.

Cuma, Suriyeliler adına Türk halkına ve Türk devletine teşekkür etti.

Faaliyet Resimleri