Türkiye'de Tansiyonla İlgili Çarpıcı Sonuç

Türkiye'de Tansiyonla İlgili Çarpıcı Sonuç

21 ilde 100 bin kişinin tansiyonu ölçüldü, 50 bin kişi tansiyon hastası çıktı.

Düşündürücü olan ise tansiyon hastası çıkan her 10 kişiden biri, hayatında bir kez bile tansiyon ölçtürmemiş...

Sessiz Katil, Seri Ölüm!

Tansiyon, diğer bir deyişle sessiz katil... Hiçbir belirti vermeden yıllar içinde tüm organlara zarar veriyor. Her 4 ölümden birine tansiyon sebep oluyor..

Türkiye Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği'nce düzenlenen, "Türkiye'nin Tansiyonunu Ölçüyoruz" kampanyası sona erdi.

Tansiyon TIR'ı ile 21 il gezilerek 100 bin kişinin tansiyonunu ölçüldü. Sonuç ise hiç de iç açıcı değil. Ölçüm yapılanların yarısında tansiyon rahatsızlığı belirlendi.

Sonuçlarla ilgili değerlendirme yapan Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk, "Bu oran başvuran erkelerde biraz daha fazla kadınlarda biraz daha az. Yaklaşık yarısının hipertansiyonu var, bu yönden tedavi gereksinimleri var" dedi.

Üstelik tansiyon hastası olanlar bunun farkında bile değil....

Prof. Dr. Ertürk, "10 kişiden biri hiç kan basıncını ölçtürmemiş olabiliyor. Bir kısmının çok yüksek olmasına rağmen kan basıncı hipertansiyon hastası olduğunu ilk kez burada fark edebiliyorlar" diye konuştu.

Özellikle 35 yaşın üstünde olanların hiçbir şikayetleri olmasa bile tansiyonlarını belli aralıklarla ölçtürmeleri, rahatsızlıkların ve hatta ölümlerin önüne geçiyor. 

Haber Resimleri