DERNEĞİMİZDEN DEPREM BÖLGESİNDE YARDIM, TEDAVİ ve ANALİZ ÇALIŞMASI

20 yıldır yurtiçi ve yurt dışında çok sayıda afet bölgesine sağlık ekipleri gönderen Derneğimiz son olarak 6 Şubat Depremi afet bölgesindeydi.

Kutupyıldızı Derneği Başkanı Dr.Abdullah Daştan, başkan yardımcısı Dr. Selahattin Semiz, genel sekreter Av. Hüseyin Yürük, Samed Diklitaş ve Mustafa Altınsoy, 28 Şubat/3 Mart tarihleri arasında deprem bölgesi olan Malatya,Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta çeşitli sağlık yardımlarına katkı sağlayarak bölgede incelemelerde bulundu.

Yapılan çalışmalar sırasında bölgedeki gözlemler, oluşturulan rapor halinde sağlık kuruluşlarının üst kuruluşu olan TÜSEP’e bir rapor olarak sunulacak.

Öte yandan Kutupyıldızı Derneği’nin de içinde bulunduğu proje kapsamında;Afiyet Hastanesi ile Ümraniye Belediyesi'nin işbirliği içerisinde Kahramanmaraş'ın 12 Şubat ilçesinde kurulacak sağlık konteyner reviri ile ilgili de gerekli altyapı çalışmasında son aşamaya gelindi.

Haber Resimleri