Kutup Yıldızı - Son Dakika http://www.kutupyildizidernegi.org.tr Kutup Yıldızı - Sağlık Gönüllüleri Derneği Kutupyıldızı Dijital Söyleşileri Devam Ediyor http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=272 24 Kasım 2021 Çarşamba 16:34:22 'Karzı Hasen' Müessesesinin Günümüzde Uygulanması Ve Yoksulluğun Yok Edilmesi Doğu Türkistanlı Muhacirlere Sağlık Taraması http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=269 6 Kasım 2021 Cumartesi 18:35:46 6 Kasım Cumartesi günü 10 doktorla yapılan sağlık taramasında muhacirler 1. basamak sağlık tetkikinden geçirildi. İlim Yayma Yurdu ve Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=265 9 Ekim 2021 Cumartesi 21:07:16 1979 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde okumaya başladığımda hiç evlenmemiş olan merhum Dayım Seyit Galip Varilci’nin Beylerbeyi’nde Abdullah Ağa Camii'nin yanındaki Beybostanı sokağının Kalaycı Şükrü sokağı ile kesiştiği noktada şu anda mevcut olmayan evinde kendisiyle birlikte kalmaya başlamıştım. Bir Doktorun Somali Hatıraları http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=264 5 Ekim 2021 Salı 08:40:48 Somali’deki Hastanemizin Bakanlıkça teslim alınması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde protokolün kabul edilmesi sonrası Somali’deki Hastane faaliyetlerimizi resmen başlatmış olduk. Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=263 2 Ekim 2021 Cumartesi 10:17:00 Pandemi süreci nedeniyle verilen uzun bir aranın ardından, yüz yüze genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantımızı 1 Ekim 2021 akşamı gerçekleştirdik. Doğu Türkistanlıların Sağlığı İçin Mutabakat http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=262 30 Eylül 2021 Perşembe 20:10:22 Yaklaşık 20 yıldır sağlık alanında yurt içinde ve yurt dışında faaliyetler gösteren Kutup yıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği, Türkiye'de yaşayan ve çoğunluğu İstanbul'da ikamet eden Doğu Türkistanlı muhacirlerin sağlık sorunları konusunda da faaliyet gösterecek. Kutupyıldızı Derneği Yönetim Kurulu Toplandı http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=258 25 Eylül 2021 Cumartesi 14:21:09 Kutupyıldızı Derneği yönetim kurulu, Dr. Abdullah Daştan başkanlığında 24 Eylül 2021 günü saat 14.00’te toplandı. Dijital Söyleşiler Programları Başlatıldı http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=257 25 Eylül 2021 Cumartesi 14:18:26 Kutupyıldızı Derneği'nin yönetim kurulunda alınan karar gereği, derneğin yeni dönemde toplumu ilgilendiren çeşitli konularda bilgilendirici yayınlar yapmak üzere uzmanların görüşlerinin alınması kararlaştırılmıştı. Proje Ekiplerimiz Çalışmaya Devam Ediyor http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=255 26 Ağustos 2021 Perşembe 16:16:15 Kutupyıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği olarak, 2018 yılında, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında okuyan gençlere yönelik yazılım ve teknoloji proje ekipleri faaliyetlerini başlatmıştık. STK'lardan Aşı Açıklaması http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=252 23 Ağustos 2021 Pazartesi 17:09:08 Derneğimizin de kurucularından olduğu TÜSEP Sağlık Platformu, corona virüs aşısı ile ilgili kamuoyuna bir basın açıklaması yapmıştır. Bu açıklamayı önemine binaen paylaşıyoruz. Derneğimizden Afrikalı Muhammed'e Yardım Eli http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=250 16 Ağustos 2021 Pazartesi 13:08:12 Kenya’nın Lamu Adası’ndan gelen küçük misafirimiz 5 yaşındaki Muhammed yapılan tedavisinin ardından yeniden yürüyebilir hale geldi. Kutupyıldızı Yöneticilerinden Tecrübe Paylaşımı http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=242 15 Temmuz 2021 Perşembe 18:40:42 Kutupyıldızı Başkan Yardımcılarının Kitapları Yayımlandı Prof. Dr. Osman Ekinci 15 Temmuz Gecesini Anlattı http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=241 14 Temmuz 2021 Çarşamba 22:54:49 Dernek Üyemiz Prof. Dr. Osman Ekinci 15 Temmuz Gecesini Anlattı Türkiye’de Tıp Biliminin Gelişmesi ve Modernleşmesi http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=232 10 Temmuz 2021 Cumartesi 17:05:46 Tıp insanlık tarihiyle yaşıt bir meslek alanıdır. Antik çağ, Eski Yunan ve Roma dönemlerinde Hipokrat, Galen, İmhotep, Luka gibi hekimler geleneksel tıbbın temellerini oluşturmuştur. Afrika'da Gıda Sorunu http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=228 10 Temmuz 2021 Cumartesi 15:45:07 Dünyada açlık oranları 1995 yılından beri giderek artış göstermektedir. Afrika’da yoksul insan sayısı ise son 10 yılda 3 kat artmıştır. TÜSEP Toplantısına Katıldık http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=227 10 Temmuz 2021 Cumartesi 14:14:22 Derneğimizin de katılımcısı olduğu TÜSEP Sağlık Platformu toplantısına katıldık TGTV Başkanı Akbulut'a Kudüs Konulu Ziyaret http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=226 8 Haziran 2021 Salı 16:04:53 Kudüs konulu özel komisyon toplantısının ardından oluşturulan uzun vadeli hedefleri kapsayan 46 maddelik rapor TGTV Başkanı Avukat Hamza Akbulut'a sunuldu. Endonezya’dan Nijer’e Sınır Ötesi Faaliyetler http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=240 13 Temmuz 2021 Salı 17:07:14 Kutupyıldızı Sağlık Gönüllüleri: Endonezya’dan Nijer’e Sınır Ötesi Faaliyetler 26. Nijer Sağlık Seyahati Yapıldı http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=239 13 Temmuz 2021 Salı 15:57:02 Çoğunluğu doktor ve hemşirelerden oluşan gönüllü ekibimizi toplamda 34 saatlik uzun bir yolculuk bekliyor. Derneğimiz TÜSEP’e Katıldı http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=238 13 Temmuz 2021 Salı 14:52:03 25 Sağlık kuruluşunun katkısı ile oluşturulan Türkiye Sağlık Enstitüleri Platformu (TÜSEP) Platforma derneğimiz de katılarak ortak çalışmalar yapma kararı almıştır. Nijer'de En Çok Ameliyat Yapan Ekibiz http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=237 13 Temmuz 2021 Salı 14:36:14 Derneğimizin yaklaşık 250 doktor üyesi bulunuyor ve yalnızca sağlık alanında değil farklı STK'larla iş birlikleri kapsamında Afrika Kıtası'nda su kuyusu açma ve kurban yardımı faaliyetlerinde de bulunuyoruz. Gönüllü Türk Doktorları 15 Yıldır Mazlum Coğrafyalarda Şifa Dağıtıyor http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=236 13 Temmuz 2021 Salı 14:30:27 Dünyada sarılacak çok yara var sloganıyla mağdur insanlara sağlık hizmeti ulaştıran Kutup Yıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği doktorları, ihtiyaç sahiplerine 15 yıldır umut oluyor. Kutup Yıldızı “Dünyanın Yaralarını” Sarıyor http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=235 13 Temmuz 2021 Salı 12:17:17 Kutup Yıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği, “Dünyanın Yaralarını” Sarıyor Ekibimiz Komor Adalarından Döndü http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=210 24 Ağustos 2017 Perşembe 21:29:49 Dr. Fatih Soydemir başkanlığında KOMOR'a giden ekibimiz seferden döndü. Geleneksel Plaket Programımıza Davetlisiniz http://kutupyildizidernegi.org.tr/NewsDetail.aspx?id=219 27 Şubat 2019 Çarşamba 11:35:54 Derneğimizin geleneksel olarak düzenlediği kahvaltı ve plaket programını 24/03/2019 Pazar günü saat 09:30 – 13:00 arası Küçüksu Sabancı Öğretmen evinde gerçekleştiriyoruz.