Ana Sayfa - Kutup Yıldızı

Abdullah Daştan

Sarılacak Çok Yara Var
17 Mayıs 2021 Pazartesi 13:39
Arkadaşına Gönder Yorum Ekle Yazdır Yazdır Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Google'da paylaş Delicious'ta paylaş Digger'da paylaş Yahoo'da paylaş

HALA, SARILACAK ÇOK YARA VAR”

Kutup Yıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu 50-60 doktorun girişimiyle din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin ihtiyacı olan herkese sağlık hizmeti vermek, sağlıklı düşünce ve yaşamla ilgili projeler üreterek bilimin gelişmesine katkı sunmak, sağlık politikalarına yön vermek ve ulusal ile uluslararası resmi ve sivil sağlık kuruluşlarıyla işbirliği yapmak amacıyla 2005 yılında kuruldu.

Mağdurlara sağlık yardımı misyonuyla hareket eden ve ulaşılmadık mağdur kalmayıncaya dek çalışmayı vizyon edinen derneğin faaliyet alanları arasında sağlık, ilaç, giyecek, yiyecek ve barınma yardımları ile genel ve özel sağlık taramalarının yanında, ulusal ve uluslararası kongreler düzenlemek, üniversiteler, resmi kurumlar ve STK'larla işbirliği içerisinde sağlıklı düşünce ve yaşam şartları oluşturmak ve bu temada yayınlar yapmak, toplumsal duyarlılığı artırıcı çalışmalar yapmak, belirli konularda danışmanlık vermek, başta sağlık olmak üzere çeşitli branşlarda başarılı öğrencilere yardım yer alıyor.

Bugüne kadar yurt dışında çeşitli projelerde imzası bulunan dernek, Açe'deki sel felaketinden sonra bölgeye intikal ederek 35 yataklı ve 3 ambulanslı Malahayati Hastanesini faaliyete sokarak, yerel halka hizmet verdi.

Keşmir ve Pencap'taki deprem ve sel felaketlerinin ardından bölgede çalışan dernek, Nijer, Somali, Çad ve Komor Adaları'na yardım ulaştırmayı sürdürüyor.

Ayrıca, Beykoz, Ümraniye, Yavuztürk ve Kaynarca'da 700'e yakın, sağlık güvencesi olmayan, savaş ve doğal afet gibi nedenlerle Türkiye'ye göç eden kişilerin yanı sıra Rize'nin İkizdere ve Sivas'ın Gürün ilçelerindeki vatandaşlara da KBB, radyoloji, çocuk, göz ve göğüs hastalıkları alanlarında sağlık taraması hizmeti veren dernek, Bingöl'de de halka yönelik sağlık semineri düzenledi.

Poliklinik çalışmalarda kullanılan cihazları, sarf malzemeleri ve tüm ilaçları Türkiye'den götüren dernek, vatandaşlara tansiyon ölçümü, EKG çekimi, dahiliye, çocuk hastalıkları, KBB, genel cerrahi, üroloji, kadın hastalıkları, doğum, göz ve diş branşlarında poliklinik hizmetleri veriyor.

Kurulduğu günden bu yana dünyanın çeşitli ülkelerinde verdiği hizmetler kapsamında 12 bin 177 ultrason çekimi, 5 bin 229 cerrahi ameliyat, 27 bin 404 göz muayenesi, 8 bin 392 katarakt ameliyatı, 23 bin 548 diş çekimi, 22 bin 666 KBB muayenesi ve 12 bin 131 KBB ameliyatını gerçekleştiren dernek, Nijer, Çad, Makedonya, Arnavutluk, Afganistan ve Uganda'da 39 bin 540 çocuğun sünnetini yaptı.

Dernek, ilerleyen dönemlerde kardiyoloji, dermatoloji, ortopedi ve plastik cerrahi branşlarını da sağlık hizmetlerine dahil etmeyi planlıyor.

Derneği kurduğumuz günlerdeki aşkımız ve heyecanımız devam ediyor. Çünkü hala “Sarılacak çok yara var” diyoruz.

Bütün Yazıları

Sevgili Dostlar
Gönlümüzün Sıcaklığı Bütün Yeryüzünü Kuşatmalı
Gökyüzünde Parlayan Yıldız: KUTUPYILDIZI

Yorum Sizin! Siz de yorum yapın | Tüm yorumları oku

Yazarlarımız
Tıp Eğitiminde Sağlığın Yeri: Bir Özeleştiri Denem...
Bir Başhekimin Covid Hatıraları
40 Yaşından Sonra Ortaya Çıkan Hastalıklar
YAZARLARIMIZ
Mustafa SAMASTI
Tıp Eğitiminde Sağlığın Yeri: Bir Özeleştiri Denemesi
Selahattin SEMİZ
Bir Başhekimin Covid Hatıraları
Hüseyin Yürük
40 Yaşından Sonra Ortaya Çıkan Hastalıklar
TÜM YAZARLARIMIZ

GÜNCEL MAKALELER
Yusuf Albayrak
Sağlıkta Acil Hizmetler
Selahattin SEMİZ
Bir Ağustos Gecesinin Hatırlattıkları
Haluk İnal
Erkek Çocuklarında Tedavi Edilmesi Gereken Önemli Bir Sorun “İnmemiş Testis”

GÜNCEL SAĞLIK HABERLERİ
 Aşı Tereddütü Ve Eczacının Rolü
 Kurban Bayramında Beslenme Önerileri
 Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa
 Sağlık araştırmalarının mayınlı tarlası: Sağlık...
 VARİKOSEL (Erkekte Kısırlığın en sık sebebi)
 İlaçsız Hayat Mümkün mü?
 İlaçlar ve Bedenimizin Biyolojik Saati
 Misyonerlerin Osmanlı topraklarındaki sağlık fa...
 Sigara Dumanının Çocuklara Etkisi
 Şişmanlık: Genetik Miras mı Yaşam Tarzı mı?
 Dr. Mahmut Tokaç’ın ‘Kırmızı Çizgi’si Çıktı