Sevgili Dostlar

Hayat çok hızlı akmaktadır. İşte yeni bir yıl ve yeni bir dönem. Bu hızlı gidişat içinde insanı mutlu eden, tatmin eden etmenlerden en önemlilerinden biri de geçen bu zaman içinde yaptıkları veya yapmaya gayret ettikleri hayırlı işlerdir. Uzun yıllardır; çok değerli gönül dostlarımızla oluşturduğumuz dernek çatısı altında karınca kararınca hayırlı faaliyetler yapmaya gayret ettik. İnsanı yapılanlar kadar samimi dostlarla geçirilen faaliyet zamanlarıda bahtiyar etmektedir.

Büyüklerin bir duası vardır” Allah’ım bizi hayırlı insanlarla karşılaştır” diye. Ben kendi adıma bu tip insani faaliyetlerde hep hayırlı insanlarla beraber olmanın huzuru içinde olduğumu belirtmek isterim.

Geçtiğimiz yıl memleket ve ümmet için, milletimiz için önemli bir yıldı. Allah devletimizi ve milletimizi ve dolayısı ile ümmeti büyük bir işgal girişiminden gene milletin gayreti ve çabası vesilesiyle korudu. Çok şehit verdi bu millet ve çok gazi verdi.

Bu milletin çocukları “vatan sana canım feda” avazlarıyla askerlik yapmaktadır. Onu da geçtiğimiz 15 Temmuz gecesi gösterdi. Yerli ve yabancı vatan hainlerine karşı göğsünü siper etti. Vatanı, bayrağı, milleti korumak için. Bu önemli gecede derneğimizin üyelerinin hemen hemen hepsini vatan hizmetinde görmenin bahtiyarlığını yaşadık. Allah milletimizi bu tip felaketlerden ebedi korusun inşallah.

Geçmiş yıllarda yaptığımız pek çok faaliyet ve her faaliyette göz yaşartıcı tablolara şahit olduk. Afrika’dan, Asya’ya, Uzak doğuya, Balkanlardan, Okyanus adalarına kadar arkadaşlarımız pek çok insani yardım faaliyetlerinde bulundular. En son Arkandan kardeşlerimiz için yoğun bir gayret içindeler.

Allah milletimizi, ümmeti ve insanlığı her türlü felaketten, musibetten korusun inşallah.

Unutmayalım ki yaptığımız her yardım aslında kendimize yaptığımız bir iyiliktir. Bu yardımlar bazen maddi çoğu zamanda manevi boyuttadır.

Dünyanın pek çok yerindeki kardeşlerimiz kendilerine ulaşan yardımlar kadar sevgi, dostluk ve kardeşlik eline muhtaçtırlar. Bu ilişki ümmeti güç ve beraberlik sağlamaktadır.

Bu son söylediklerimi teyit edici bir hatıram ile sözlerime son vermek istiyorum.

Yıllar önce arkadaşlarla beraber Burkina Fosa da bir köye yardım götürdük. Köyün yarısı Hristiyan yarısı Müslümandı. İki toplum arasında tatlı bir rekabet ve hoşgörüye şahit olduk. Beraberce yaşıyorlardı. Müslüman köylülerle beraber köy meydanında bir ikindi namazı kıldık ve köylüler bize dua ettiler. Onlardan yaşlı bir Müslümanın sözleri hala kulaklarımda çınlamaktadır. O nur yüzlü ihtiyar şöyle diyordu;”iyiki geldiniz, Hristiyan beyaz misyonerler köydeki Hristiyanlara yardım getiriyorlar ve Hristiyan komşularımız bize bak bizim beyazlarımız var onlar bizim ile ilgileniyor diyorlardı. Artık bizde onlara bakın bizimde beyazlarımız var diyeceğiz. Siz Müslüman beyazlar olarak bunu sağladınız.”

Bu hakikaten onlara yeter mi bilmem ama bize bu Müslüman kardeşliğine yapılan katkı onur vericidir. Dünyanın pek çok yerindeki kardeşlerimizle beraber olmamızı sağlayan yüze Allaha hamd olsun.

Hepinizi, tüm okurlarımızı ve tüm dünyadaki mazlumları saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Abdullah DAŞTAN

Kutup Yıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği