Savaş Muhacirlerine Sağlık Taraması

Savaş Muhacirlerine Sağlık Taraması

Türkiye'de sığınmacı olarak bulunan savaş muhaciri kadın ve çocuklar gönüllü doktorların çabalarıyla sağlık taramasından geçirildi.

Türkiye'de zor şartlar altında yaşamaya çalışan savaş muhacirleri, gönüllü doktor ve STK'ların çabalarıyla tedavi görüyor.


Kutup Yıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği ve İMKANDER’in ortak çalışmasıyla sağlık taramasından geçirilen çocuklar mutluluklarını paylaştılar.


Ülkemizde sayıları 1 milyona yaklaşan Suriyeli ve on binlerce Asya ve Kafkasyalı mülteci bulunuyor.


Kafkasya ve Ortaasyalı olan çocuklar her hangi bir hukuki statüye sahip olmadıkları için Devletin sağlık imkanlarından faydalanamıyorlar.

Sağlık alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin ortak çalışmalarıyla mülteci kadın ve çocuklara sağlık hizmeti götürülmeye çalışılıyor.


Türkiye Halkı Mazlumların Yanında


İMKANDER'in Başakşehir'deki Muhacir Okulu'nda yapılan sağlık taramasına nezaret eden Kutup Yıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği Başkanı KBB uzmanı Dr. Abdullah Daştan, ortak yapılan bu çalışma sayesinde pek çok çocuğun hastalıklarının teşhis edilebildiğini ve tedavilerine başlandığını açıkladı.


Sağlık taramasına destek veren Afiyet Hastanesi Başhekimi Dr. Selahattin Semiz ise yaptığı açıklamada Türkiye'nin bölgesinde güvenli bir adaya dönüştüğünü, Türkiye halkının tarihte olduğu gibi bugün de mazlum halkların yanında yer almasından dolayı memnun olduğunu ifade etti.


Özbek savaş muhacirleri, doktorlara ve kendileri gibi muhacir olan diğer mültecilere özbek pilavı ikram ederek teşekkür ettiler.


Sağlık taraması esnasında kan ve idrar tahlili, röntgen çekimi ve ultrasonlu muayeneler yapıldı.

Çalışmaya, KBB, Kadın Doğum, Çocuk ve Dahiliye uzmanı 15 doktor katıldı ve 300 muhacir muayene edilerek tedavilerine başlandı.

Faaliyet Resimleri