Proje Ekiplerimiz Çalışmaya Devam Ediyor

Proje Ekiplerimiz Çalışmaya Devam Ediyor

Teknoloji Proje Ekipleri


Kutupyıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği olarak, 2018 yılında, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında okuyan gençlere yönelik yazılım ve teknoloji proje ekipleri faaliyetlerini başlatmıştık.


Başlatmış olduğumuz faaliyet kapsamında proje ekiplerimizle invitro ve invivo çalışmalar üzerinde yoğunlaşmıştık. Ne var ki yaygınlaşan pandemi münasebetiyle, bu çalışmalarımıza bir süre ara vermek zorunda kalmıştık. Çünkü laboratuvar ve atölye çalışmaları gerektiren bu çalışmaların, online yapılma imkanları yoktu.


Sosyal Medya Platformlarına İçerik Hazırlama


Pandemide aşılamayla birlikte başlayan yeni sürecin ardından çalışmalarımıza yeniden başlama kararı aldık. Ancak bu dönemde atölye ve laboratuvar temini çok zor olduğundan daha çok yazılım grupları kurarak çalışma kararı aldık.


Müteakiben sosyal medyaya içerik üretmek üzere bir öğrenci ekibi kurduk. Bu ekiple 3 haftadır “Youtube gibi platformlara nasıl içerik hazırlanır?” eğitimine başladık. Ekibimizdeki gençler şimdi bir eğitmen nezaretinde animasyon yapabilmek için ders görüyorlar. Bilahare ses, montaj vs. gibi diğer eğitimler de programa alınacaktır.


Doku Mühendisliği


Teknoloji projelerimizden en çok önemsediğimiz ‘Doku Mühendisliği’ ekibi de yeniden çalışmalarına başlamak üzere hazırlanıyor.


Bu ekip için ciddi bir laboratuvar alt yapısına ihtiyaç vardı. Bu anlamda Aydın Üniversitesi, Medipol Üniversitesi Ar-Ge Merkezi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Florans Nightingale Hastanesi doku laboratuvarı yetkilileri ile çeşitli görüşmeler yapıldı.


Yapılan görüşmelerin ardından, başından beri danışman hoca olarak ekibimize yardımcı olan bir akademisyen, Sağlık Bakanıyla görüşerek Doku Üretim ve İşleme Merkezi izni aldı. Proje ekibimiz bu merkez bünyesinde görev alacak.


Proje Ekibimizdeki 10 kişilik grubun veteriner ve tıp stajyeri olan 2 genci dışında 8 kişisinin tamamı genetik, biyo mühendislik, biyo medikal mühendisliği, laboratuvar alanlarında yüksek lisans ve doktora öğrencisi konumunda.


Dr. Sedat Erol

Kutupyıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

Faaliyet Resimleri