Millete İhanet Edenler Karşı Tavrımız Ne Olmalıdır?

Millete İhanet Edenler Karşı Tavrımız Ne Olmalıdır?

Toplantı Dernek Başkanımız Opr. Dr. Abdullah DAŞTAN Beyin 15 Temmuz'da yaşanan olaylar karşısında derneğimizin üyelerinin yaptıklarını anlattığı kısa bir konuşmayla başladı.


Derneğimiz Fikir Kulübü Başkanı Doç. Dr. Osman EKİNCİ sivil toplum kuruluşlarının 15 Temmuz ihanet girişimlerinin tekrar yaşanmaması için neler yapmaları, nasıl davranmaları gerektiğinin tartışılması için bu toplantıyı düzenlediklerini, konuşmacıların ve konukların interaktif olarak bu konuya tartışmalarını ihtiyaç olduğunu belirtti.


Daha sonra konuşmasını yapmak üzere uzun yıllar sivil toplum kuruluşları başkanlığı yapmış ve halen Sivil İnisiyatif Başkanı olan Mehmet GÜNEY Beyi konuşmak üzere davet etti. Mehmet GÜNEY Bey son elli yılda faaliyet gösteren milli ve manevi değerlere, milletine bağlı hareket eden sivil toplum kuruluşlarını anlatarak İslam’ı doğru öğrenen, iyi yaşayan insanların sayısının artmasının bu ihanet girişimlerini önleyeceğini ifade etti.


Daha sonra söz alan gazeteci-yazar Selahattin EŞ Bey geçmişte ülkemizde yaşanan darbe girişimlerini ve etkilerini anlattı. Son 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olamamasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN beyin zamanında tepki koyması ve dik duruşunun milletin bunun üzerine meydanlara yürümesinin darbeyi önlediğini belirtti.


Konuklardan Uzm. Dr. Selahattin SEMİZ, Prof. Dr. Mehmet SEVEN ve Gönüllüler Platformu Başkanı İbrahim CEYLAN Bey liderin ve toplumsal şuurun önemini vurguladılar.


Sonuç olarak; konuşmacıların ve konukların yaptığı konuşmalardan milletimizin İslam’ı doğru öğrenmesi, iyi yaşaması, cesur ve samimi liderlere sahip olması halinde, hainlerin emellerine ulaşmada başarılı olamayacakları kanaatinde birleşildi.

Faaliyet Resimleri