Gönüllülerimiz Nijer’de Gönülleri Fethetti

Gönüllülerimiz Nijer’de Gönülleri Fethetti

Çoğunluğu Doktor ve Hemşire gönüllülerimizden oluşan 41 kişilik ekibimiz, 42 saatlik yolculuk sonunda günde 12 saat çalışarak gerçekleştirdikleri sağlık operasyonlarını sizlerle paylaşmak istedik.

Almanya Umut Derneğinden ekibimize katılan Dr. Nesrin Turan tarafından 1078 Hastaya poliklinik muayene yapıldı, gerekli ilaçlar hastalara verildi. 390 Hastaya Ultrason çekildi, 202 Hasta Ameliyat Teşhisi Konuldu,

Çocuk Doktoru olarak ekibimize katılan Kağıthane Devlet Hastanesi Baş Hekimi Uz. Dr. Gülşen Meral tarafından 792 Nijerli Çocuğun poliklinik muayenesi yapıldı, ilaçları verildi, takip gerektiren hasta çocuklar müşahade odasında takip edildi.

Prof. Dr. Şinasi Yavuz Önol, Uz. Dr. Serhat Onur, Uz. Dr. Mehmet Fatih Haskaraca, Uz. Dr. Yusuf Kürşad Özdamar, Uz. Dr. Uğur Gençoğlu, Tıp. Öğr. Büşra Soysal, Hem. Hülya Yıldırım, Hem. Mülkiye Okyay, Hem. Nesrin Demirkan, Hem. Eylem Polat, Anes. Tek. Toga Cellat, Lab. Tek. İsmail Çeliker den oluşan ekip tarafından Anestezi uygulanarak 242 Ameliyat gerçekleştirildi, 232 Hastanın laboratuar testleri yapıldı.

Uz. Dr. Selim Genç, Uz. Dr. Seyhan Dikici, Dr. Işıl Kutlutürk, Dr. Ahmet Altıner, Hem. Gülşah Sert, Hem. Ayşegül Tarım, Hem. Hatice Özdemir, Hem. Gül Öztürk ten oluşan ekip tarafından 1358 Hastanın göz muayeneleri yapıldı, ameliyat olmayacak olanlara ilaç verildi, 650 Hastaya katarak teşhisi konuldu, bu hastalara 357 katarak ameliyatı yapılarak gözlerine lens konuldu. Kalan hastalara 6 ay sonra gelmeleri bildirildi.

Diş. Hek. Hayrunnisa Avcı, Diş Hekimi Ahmet Demirköprülü’den oluşan ekibimiz tarafından 983 Hastanın dişleri kontrol edildi, Bu hastaların çekilmesi gerekli olan 1011 dişin çekimi yapıldı, Sahip olduğumuz seyyar diş üniteleri sayesinde 52 hastaya dolgu ve Kanal tedavisi uygulandı.

Uz. Dr. Özlem Saatçi tarafından 757 hastanın kulak muayeneleri yapıldı, enfekte olmuş 400 hastanın kulaklarına aspirasyon uygulandı ve ilaçları verildi. 

Ebe. Hem. Mehtap Özdemir tarafından Yanımızda götürdüğümüz doğum similatörü ile kritik doğumlarda yapılması gerekenlerin eğitimi çevre köylerden davet edilen yerel doğumhane ebelerine uygulamalı olarak eğitim verildi.

Bir başkasına muhtaç olarak yaşayan Dul ve yetim ailelere 3 keçiden oluşan grup, kardeş aile projesi kapsamında 1000 adet süt keçisi teslim edildi, bu proje kapsamında teslim edilen keçi sayısı 10.280 e ulaştı. Bu sayı yaklaşık 60.000 Nijerli dul ve yetimin bir başkasına muhtaç olmadan kendi ayakları üstünde durması anlamına gelmektedir.

Su Afrika’nın en önemli ihtiyaçları arasında ön sıralarda, bir çok köyde kuyu olmadığı için insanlar 2 ile 6 saat arası taşıyabildikleri su ile yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar, Sağlık çalışmalarımız yanında kuyu aşmak isteyen hayırseverlerimize de aracılık ediyoruz, 3.000 Dolardan başlayan fiyatlarla açılan bu kuyulardan bu seyahatimizde, 16 kuyunun sözleşmesini gerçekleştirdik.

Grubumuza Başbakanlık TİKA Kuruluşumuzu temsilen STK Birimi görevlilerinden Teoman Tiryaki ve Özgül Atik katılmışlardır.

Faaliyet Resimleri