Gönüllülerimiz Güvenli Yaşam Eğitimine Katıldı

Gönüllülerimiz Güvenli Yaşam Eğitimine Katıldı

Gönüllülerimize İstanbul Valiliği bünyesinde yer alan İSMEP Projesi kapsamında deprem ve diğer afet risklerine yönelik Güvenli Yaşam 1 Eğitimi Projesi çerçevesinde eğitim verildi.

Eğitimci Hakan Özdemir tarafından verilen görsel sunum ve bilgilerle birlikte gönüllülerimiz deprem ve benzeri afetler konusunda bilgi sahibi oldular.

Gönüllülerimiz, herhangi bir deprem veya afet risklerine yönelik olarak ilk etapta nasıl davranılması ve ne gibi önlemler almaları gerektiği konusunda bilgiler veren Hakan Özdemir, bireysel olarak bu gibi durumlarda davranış ve hareket planı hazırlamamız gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Geçmişte yaşanan deprem ve doğal afetlerden sonra ülkemizde ne gibi tedbirler alındığı konusunda gönüllülerimizi bilgilendiren Hakan Özdemir, Ülkemizde deprem ve doğal afetler konusunda şu ana kadar alınan tedbirlerin olumlu yönde devam ettiğini ancak bireysel olarak deprem ve benzeri afet risklerine karşı yeterli hassasiyet gösterilmediğini söyledi.

Sıcak ve samimi bir havada geçen eğitimin ardından gönüllülerimizin sorularını da cevaplayan Eğitimci Hakan Öztürk, katılımcılara deprem ve benzeri afet risklerinde karşı karşıya kalınacak durumlarda bireysel olarak neler yapılabileceği konusunda bilgiler içeren broşürler dağıttı.

Faaliyet Resimleri