Gönüllülerimiz 12. Nijer Seferinden Dönd

Diğer kardeş derneklerle birlikte ‘Gönüllüler’ adı altında Afrika’ya seferler düzenleyen gönüllülerimiz dün yurda döndü.

Çeşitli vilayetlerden oluşan 35 kişilik ekip TİKA’nın da katkılarıyla 1 Temmuz tarihinde Nijer’e gitmişti.

Nijer’de çok sayıda cerrahi müdahale, katarakt ameliyatı ve poliklinik muayene yapan gönüllüler 15 günlük sağlık çalışmasının ardından dün akşam saatlerinde yurda dönüş yaptılar.

Dernek Yönetim Kurulu Üyemiz işadamı İbrahim Ceylan başkanlığındaki ekibi İstanbul Yeşilköy Havaalanı’nda Dernek Başkan Yardımcısı Dr. Selahattin Semiz ve Dernek Genel Sekreteri Av. Hüseyin Yürük karşıladı.

15 gün boyunca bölgede bulunan ekip 200 ameliyat, 1000 poliklinik faaliyeti icra etti.

5 Cerrah 300 katarakt ameliyatı yaparken 400 Kulak Burun Boğaz polikliniği yapıldı