Fikir Kulübü'nün İlk Toplantısına Yoğun İlgi

Fikir Kulübü'nün İlk Toplantısına Yoğun İlgi

Kutup Yıldızı Derneği Fikir Kulübü tarafından ‘’Türkiye'de Sağlık Eğitimi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Sağlık Eğitimine Yapacağı Katkılar’’ konulu Bir Konferans düzenlendi.

27/03/2016 tarihinde düzenlenen konferans dernek başkanı Op.Dr. Abdullah Daştan’ın selamlama konuşması ile başladı. Daha sonra Fikir Kulübü başkanı Doç. Dr. Osman Ekinci derneğin kuruluşun dan buyana düzenlediği toplantıların kişiler ve kurumlara katkılarını belirterek bu toplantıdan çıkan sonuçlarıda yine tüm kesimlerle paylaşacaklarını belirtti.


Oturumu yönetmek üzere söz alan Prof Dr. Mustafa Samastı kısaca Türkiyede Tıp eğitimi ve Üniversitelerin sorunlarını ana başlıklarıyla ifade ederek konuşmasını yapmak üzere Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ ü davet etti.


Sayın Rektör yaptığı konuşmada: Yeni kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesimi tanıttı. Üniversite bünyesinde yurt içi ve yurt dışı eğitim kurumları olacağını, sağlıkla ilgili geniş kapsamlı bir üniversite planlandığını belirtti. Eğitim ve araştırma hastaneleri ile afilasyon yapıldığını, kısa süre içinde eğitim faaliyetlerini yapacak kadroların oluşturularak tıp ve diğer sağlık fakültelerine öğrenci alacaklarını belirtti.


Uzun yıllardır siyasette sağlık sorunlarının çözümünde aktif olarak görev aldığını ve Türkiyenin sağlık sorunlarını yakından bildiğini ifade eden sayın Prof. Dr. Cevdet Erdöl Sağlık Bilimleri Üniversitesinin bu sorunların çözümünde önemli katkılar sağlayacağını belirtti.