7. Geleneksel Plaket Merasiminde Buluştuk

Derneğimiz tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan ‘Sağlık Alanında Hizmeti Geçen Kişi ve Kuruluşlara Plaket Merasimi’ programı 6 Nisan Pazar günü Üsküdar Belediyesi Şemsipaşa Sosyal Tesislerinde icra edildi.

Yaklaşık 300 gönüllünün katıldığı programda Dernek Başkanı Op. Dr. Abdullah Daştan, misafirlere yapılan son Nijer seferi hakkında bilgi verdi.

Bilahare söz alan Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ceylan, sefere katılan sağlık heyeti ile birlikte 15. Nijer Seferinde yapılan çalışmaları anlattı.

‘Sivil Toplum Kuruluşlarının Toplum Hayatındaki Yeri’ konulu Dr. Senai Demirci’nin konuşmasıyla devam eden program, plaket sahiplerine plaketlerinin verilmesiyle sona erdi.

Bu yıl Kutup Yıldızı Plaketlerine şu kişi ve kuruluşlar layık görülmüştü:

1- Sağlığa Katkı Sağlayan Resmi Kuruluş Dalında: Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü (Prof. Dr. Ali Coşkun)

2- Sağlığa Katkı Sağlayan Sivil Toplum Kuruluşu Dalında: İMKANDER

3- Sağlık Gönüllülüğüne Medya Katkısı Dalında: TV5, Ahaber

4- Sağlık Bilimine Katkı Dalında: Dr. Yasemin Bradley

5- Sağlık Mağdurlarına Bireysel Katkı Dalında: Emel Güneştemel, Ayhan Altuntaş ve Derviş Kahraman